Maximilian Faktorovich? (Round 274)

Pub Quiz Questions HQ

Print PDF version of this RoundPrint PDF version of this Round 2020 General Knowledge

Welcome back!

 

Today we publish our 274th edition of ten free general knowledge questions with answers for use in your next virtual quiz. We're happy to have published over 2700 free quiz questions for free in the General Knowledge category alone!

 

As always, there's thousands more available in the Categories section, too.

 

It's our mission to provide the best quality quiz questions to you, for free

 

Today we have questions on a range of subjects including a famous card game, a tale from Roman mythology, film and two 1990's television presenting puppets. 

 

As always, all are completely free to download, print and use.

 

If you're playing along without an audience, we have provided this week's answers below: 

 

Questions:

 

1) This card game is known as 'solitaire' in the US. What's the traditional name for the game in the UK?

 

2) In Roman mythology, who did Apollo curse to always be disbelieved?

 

3) Who was the only wife to survive Henry VIII?

 

4) The film 'Moneyball' is based around which sport?

 

5) In 1992 puppets Zig and Zag found fame in the UK appearing on which TV show?

 

6) English metallurgist Harry Brearley is credited with the invention of which material that brought affordable cutlery to the nation?

 

7) True or false; The makeup artist behind the 'Max Factor' brand was called Maximilian Faktorovich?

 

8) Approximately how many muscles are there in the human body? a) 650 b) 1650 c) 2650

 

9) Gary Anderson and Phil Taylor are famous names in which sport?

 

10) Queens and Staten Island are two of the five boroughs that make up which US city?

 

Answers:

 

1) This card game is known as 'solitaire' in the US. What's the traditional name for the game in the UK?

Answer: Patience

 

2) In Roman mythology, who did Apollo curse to always be disbelieved?

Answer: Cassandra

 

3) Who was the only wife to survive Henry VIII?

Answer: Catherine Parr

 

4) The film 'Moneyball' is based around which sport?

Answer: Baseball

 

5) In 1992 puppets Zig and Zag found fame in the UK appearing on which TV show?

Answer: The Big Breakfast

 

6) English metallurgist Harry Brearley is credited with the invention of which material that brought affordable cutlery to the nation?

Answer: Stainless steel

 

7) True or false; The makeup artist behind the 'Max Factor' brand was called Maximilian Faktorovich?

Answer: True

 

8) Approximately how many muscles are there in the human body? a) 650 b) 1650 c) 2650

Answer: a) 650

 

9) Gary Anderson and Phil Taylor are famous names in which sport?

Answer: Darts

 

10) Queens and Staten Island are two of the five boroughs that make up which US city?

Answer: New York