1990s Movie Quiz (Round 2)

Pub Quiz Questions HQ

Print PDF version of this RoundPrint PDF version of this Round 2020 Film

Let's continue a new series on Pub Quiz Questions HQ, with the second edition of the 1990s movies quiz.

 

Each quiz will contain questions relating to 1990s film with each film beginning with the same letter of the alphabet.

 

Today's films all begin with the letter B. 

 

You can find the 'A' round here and there are many other film rounds available, too.

 

We've got eleven questions in this round including Babe Ruth, Pamela Anderson and a Scottish hero.

 

If you're playing along on your own, all answers are provided lower down the quiz.

 

Questions:

 

1) Who stars as Babe Ruth in the 1992 film The Babe directed by Arthur Hiller?

 

2) Christopher Lloyd plays Dr Emmett Brown in which film franchise?

 

3) Pamela Anderson stars in which 1996 film directed by David Hogan about a Civil War in 2017 USA?

 

4) Michael Douglas is Nick Curran and Sharon Stone is Catherine Tramell in which 1992 film directed by Paul Verhoeven?

 

5) Who plays Batman in the 1997 film Batman and Robin?

 

6) Who plays Batman in the 1995 film Batman Forever?

 

7) Who directed the 1999 film Being John Malkovich?

 

8) Which singer played Rachel Marron in the 1992 film The Bodyguard?

 

9) Ewan McGregor stars opposite Pete Postlethwaite in which 1996 musical film?

 

10) Who played William Wallace in the 1995 film Braveheart?

 

11) Film starring Harrison Ford and Rutger Hauer, and directed by Ridley Scott?

 

Answers:

 

1) Who stars as Babe Ruth in the 1992 film The Babe directed by Arthur Hiller?

Answer: John Goodman

 

2) Christopher Lloyd plays Dr Emmett Brown in which film franchise?

Answer: Back to the Future

 

3) Pamela Anderson stars in which 1996 film directed by David Hogan about a Civil War in 2017 USA?

Answer: Barb Wire

 

4) Michael Douglas is Nick Curran and Sharon Stone is Catherine Tramell in which 1992 film directed by Paul Verhoeven?

Answer: Basic Instinct

 

5) Who plays Batman in the 1997 film Batman and Robin?

Answer: George Clooney

 

6) Who plays Batman in the 1995 film Batman Forever?

Answer: Val Kilmer

 

7) Who directed the 1999 film Being John Malkovich?

Answer: Spike Jonze

 

8) Which singer played Rachel Marron in the 1992 film The Bodyguard?

Answer: Whitney Houston

 

9) Ewan McGregor stars opposite Pete Postlethwaite in which 1996 musical film?

Answer: Brassed Off

 

10) Who played William Wallace in the 1995 film Braveheart?

Answer: Mel Gibson

 

11) Film starring Harrison Ford and Rutger Hauer, and directed by Ridley Scott?

Answer: Blade Runner