The Sense of an Ending (Round 273)

Pub Quiz Questions HQ

Print PDF version of this RoundPrint PDF version of this Round 2020 General Knowledge

Hello again!

 

Today we're happy to publish another set of ten general knowledge questions for use in your next pub quiz. We've now published over 2700 free quiz questions in the General Knowledge category alone!

 

There's thousands more available in the Categories section, too.

 

It's our mission to provide the best quality quiz questions to you, for free

 

Today we have questions on a range of subjects including a fictional Opera singer, a Biblical tale, Lord Nelson's flagship and books. 

 

As always, all are completely free to download, print and use.

 

If you're playing along without an audience, we have provided this week's answers below: 

 

Questions:

 

1) 'Gio Compario' is a fictional opera singer advertising which financial services company?

 

2) In the Bible, what is the name of Jacob and Leah's eldest son?

 

3) Bloomfield Road's the home ground of what football club?

 

4) What was the name of Lord Nelson's flagship at the Battle of Trafalgar in October 1805?

 

5) Former MTV video jockey Adam Curry is said to have invented which form of media in 2004?

 

6) Which US singer played 'Marisa' in 'Maid in Manhattan' and 'Ricki' in 'Gigli'?

 

7) 'The Sense of an Ending' and 'Arthur & George' are novels from which English author?

 

8) Ruth Wilson plays Alice Morgan in which British detective drama?

 

9) NASA’s Cassini spacecraft explored which planet between 1997 and 2017?

 

10) Which British film director directed the 2012 Olympic Summer Games opening ceremony?

 

Answers:

 

1) 'Gio Compario' is a fictional opera singer advertising which financial services company?

Answer: GoCompare

 

2) In the Bible, what is the name of Jacob and Leah's eldest son?

Answer: Reuben

 

3) Bloomfield Road's the home ground of what football club?

Answer: Blackpool

 

4) What was the name of Lord Nelson's flagship at the Battle of Trafalgar in October 1805?

Answer: HMS Victory

 

5) Former MTV video jockey Adam Curry is said to have invented which form of media in 2004?

Answer: Podcasting

 

6) Which US singer played 'Marisa' in 'Maid in Manhattan' and 'Ricki' in 'Gigli'?

Answer: Jennifer Lopez

 

7) 'The Sense of an Ending' and 'Arthur & George' are novels from which English author?

Answer: Julian Barnes

 

8) Ruth Wilson plays Alice Morgan in which British detective drama?

Answer: Luther

 

9) NASA’s Cassini spacecraft explored which planet between 1997 and 2017?

Answer: Saturn

 

10) Which British film director directed the 2012 Olympic Summer Games opening ceremony?

Answer: Danny Boyle